Ons verhaal

Voor vrienden, familie en alle mensen die meeleven in ons adoptieavontuur.

18.6.07

Kapper

Weer een paar weken verder, ondertussen zijn de kinderen 5 maand in Belgie, en zijn wij 2 jaar getrouwd. Zaterdag kreeg ik van D. 2 orchideeen; Ik had zo iets van amaai, 2 in één keer, waaraan heb ik dat verdient ? En toen zei hij; " het is symbolisch" ik begreep er niks van, en toen viel (heel traag) mijne frank. Zaterdag waren we 2 jaar getrouwd, ik was het totaal vergeten. Erg he ?

De voorbije week zijn de kinderen op schoolreis geweest, Abdisa ging met zijn klasje naar Nieuwpoort, de grote zee, een rugzak vol met eten, drank, zwembroek, handdoek,zonnecreme (ook al was dit niet echt nodig) en strandspeelgoed. Hij had het heel leuk gehad, en rond 18.00 waren ze weer thuis. Eyerus was natuurlijk al aan het mokken dat Abdisa naar de zee mocht en zij niet. De kleintjes gingen naar het bloso domein Hofstade, ik heb het dan maar verkocht dat zij naar de kleine zee ging, en dat was ook al goed genoeg. Na haar dagje was ze heel vrolijk alleen wilde ze echt zwemmen en niet alleen maar plets plets met de voetjes. Dus deze zomer (als deze nog komt) gaan we zeker eens zwemmen.

Zaterdag met Eyerus naar de kapper geweest, toch even de puntjes en dode eindjes laten wegknippen zodat het weer wat verzorgder is. De hoofdschimmel is nog steeds niet helemaal onder controle, telkens als ik denk dat we er bijna zijn, dat er geen korstjes meer te bespeuren zijn, duikt er een nieuw plekje op. Het is inderdaad een behandeling van lange duur.

We hebben ook wat minder goed nieuws gekregen, de juffen vertelde ons dat Abdisa nogal flink tekeer kan gaan op de speelplaats, we zien inderdaad wel thuis dat hij niet echt kijkt of denkt bij wat hij doet, en zo loopt hij dan al eens zijn zus omver, of één van de poezen. Hij is wel zo slim om die dingen niet te vertellen, Eyerus had al wel eens laten vallen dat hij tegen de muur in straf had moeten staan, maar hij gebaard dan van krommenhaas. Hij wil soms zo graag in de belangstelling staan, door wild te doen maakt hij natuurlijk wel indruk op zijn klasgenootjes, maar of dat de goede manier is ?
Als we vragen wie zijn vrienden zijn, krijgen we ook nooit een echt antwoord, de ene keer is het die en die, de volgende dag zijn het weer andere. Bij Eyerus is het heel anders, zij heeft een paar vriendinnetjes waarmee ze steeds speelt, en ze heeft ook een paar andere kindjes waarmee ze nooit speelt, omdat die wild zijn en haar pijn doen.
Hij is intelligent, en volgens ons probeert hij op school wat thuis niet mag. Volgend jaar zal hij waarschijnlijk wel in de klas van een meester komen, en ik denk dat dit wel goed zal zijn voor hem. Volgende week maandag is het oudercontact, dan zullen we nog eens gaan praten met de juffen.

1 Comments:

Blogger Nicole said...

Tja, kinderen hé! Hij zoekt waarschijnlijk aandacht, dat is waar! Hopelijk kunnen jullie hem al snel duidelijk maken dat er veel betere manieren zijn om die te krijgen!!!
Succes!
Nicole

20 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home

Counters
Free Counter