Ons verhaal

Voor vrienden, familie en alle mensen die meeleven in ons adoptieavontuur.

11.3.07

Zonder titel

Het is al weer ee tijdje geleden dat er nieuws was, maar het komt er niet altijd van om achter de pc plaats te nemen. Zeker nu D terug aan het werk is heb ik mijn handen vol als de kindjes thuis komen van school, en als ze nog op school zitten probeer ik zoveel mogelijk klusjes te doen die we gepland hadden tijdens ons verlof. Dat D terug gaat werken vinden de kinderenniet zo vreemd, zelfs als hij later thuis komt, en dus niet samen met ons eet stellen ze zich daar geen vragen bij. Maar als ze de deur horen opengaan springt Eyerus op om rond zijn nek te vliegen, Abdisa heeft het meestal iets te druk met TV kijken, en bij hem is het echt van "ik wil wel opspringen, maar dan mis ik 30 sec van xxx"
Abdisa is een TV freak, voor hem mag deze best opstaan van s'morgens tot s'avonds, en dat valt natuurlijk tegen, voor het eten kijken ze naar Samson, en Miss BG, daarna gaat de TV af, en na het eten mogen ze om de beurt een DVD kiezen waar we dan nog 30 à 45 minuutjes naar kijken voor ze naar boven gaan. Spelen lukt met momenten wel aardig, mar Eyerus haalt er steeds de gezelschapsspelletjes uit, en verwacht dan natuurlijk dat mama en papa meespelen. We maken er nu de gewoonte van om na het avondeten een spelletje te spelen, Het kipspelletje is momenteel de favoriet.
Op school gaat het nog steeds goed, het nederlands begint te komen, vorige week was Eyerus zelfs hardop in het nederlands aan het dromen. Ze zijn gek op moeke, als de deurbel gaat vliegen ze ernaartoe "Moeke ?" roepen ze dan.
De hoofdschimmel van Eyerus is nog steeds niet onder controle, ze heeft er niet echt last van, soms een beetje jeuk, maar het is wel vervelend, Abdisa heeft momenteel een beetje een verkoudheid, maar voor de rest gaat het prima met de gezondheid, ze zijn ook al enkele kilo's aangekomen.
Ze kijken nog steeds met veel ongeduld uit naar de zomer, want dan krijgen ze een fiets, met Abdisa hebben we een paar keer per week de volgende conversatie:
A: Vandaag zomer ?
Papa : Neen vandaag is het Dinsdag, het is nog steeds Winter
A: Big zon vandaag, zomer ?
Papa : Neen dit is een kleine zon, het is winter.
A: In zomer Big zon ?
Papa : Ja in de zomer is het een grote zon.
A: This no big zon ?
Papa : Neen dit is een kleine.
En 2 dagen later is het weer hetzelfde. Abdisa neemt nooit zomaar iets aan. S'avonds zegt hij soms "Morning ?"
Neen het is avond A: "No Morning" Neen Abdisa het is avond.
A: "No avond, morning" Neen het is avond, straks douche en dan in bed, s'morgens eet je cornflakes. Abdisa nog steeds niet overtuigd vraag het nog een 4tal keer of het morgen is.
En zo gaat het met alles, Vandaag zondag ? - Neen het is Maandag. en dan volgt er een 10tal minuten over en weer gepraat of het nu zondag of maandag is.

1 Comments:

Blogger Nicole said...

Zo te lezen, gaat alles de "normale" weg op;-)

Groetje,
Nicole

17 maart, 2007  

Een reactie posten

<< Home

Counters
Free Counter