Ons verhaal

Voor vrienden, familie en alle mensen die meeleven in ons adoptieavontuur.

9.2.07

1 Maand

Een klein verslagje deze keer.
De resultaten van het tropisch instituut zijn binnen, en onze 2 kinderen zijn gezond en wel, Eyerus heeft wel een Amoebe, maar dat is op te lossen met een paar pilletjes (90% van de kindjes hebben dit beestje in hun darmstelsel)
De botscan bracht wel een verrassing, zo zouden ze beide ongeveer 1 jaar jonger zijn dan de opgegeven leeftijd, wat volgens ons zeker niet klopt, Abdisa schatten we eerder wat ouder dan jonger.
Ze gaan ondertussen 2 weekjes naar school en dat verloopt prima.
Vooral Abdisa is in deze maand enorm opengebloeid, hij probeert ook zijn verhaal van voor Kids Care te vertellen, het is soms wel wat puzzelen maar we kunnen ons een beetje een beeld schetsen van hoe hun leven was. Voor de rest is hij ook open gebloeid, hij voelt zich hier echt thuis en op zijn gemak.
Iets wat ik altijd al vergeten te vertellen ben hier, is dat bij Abdisa de huig is weggenomen (het lelletje achteraan de mond) blijkbaar gebeurd dit wel meer bij Afrikaanse kinderen, waarom dit wordt gedaan is niet echt duidelijk, maar ik had het nog nooit gehoord. In ieder geval heb je dat lelletje niet echt nodig.
Eyerus heeft nog regelmatig haar huilbuien (voor een niemendalletje) en kan soms een heel drama verkopen voor het eten, maar daarna zit ze toch aan tafel om te eten. Ze is echt een manier aan het zoeken om toch haar zin te krijgen. Ze leert nu wel dat huilen haar niet geeft wat ze wil, en dat ze toch maar beter doet wat we vragen (aan tafel komen zitten, tandjes poetsen, kleedjes uitdoen) zonder daar eerst een kwartier over te jengelen.
Het gaat elke dag beter, en het begint ook als gewoon aan te voelen dat deze 2 mensjes nu tot ons gezin behoren.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Christa & Dirk

Fijn te lezen dat het na een maandje al flink aan het loslopen is bij Abdisa. Eyerus zal weldra het goede voorbeeld volgen;-)
Groetjes

09 februari, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Christa en Dirk,

Leuk om jullie verhaal te blijven volgen. Doordat wij enkele weekjes vroeger onze Henok gaan halen zijn, is jullie verhaal zo herkenbaar. Wij maken echt hetzelfde mee (maar dan met 1 kind). Alles verloopt heel vlot nu. Hij kan alles zeggen wat hij wilt, en verstaat ook bijna alles. Het amhaars is eigenlijk volledig weg. Hij wou vorige week nog een liedje van Ethiopiƫ zingen en ik begon met het melodietje en hij wist de woorden niet meer. Hij zei : "mama Henok weet het niet meer".
Als hij iets in gedachten heeft, laat hij het wel niet meer los ! Dan moet het nu en direct gebeuren en geduld dat kent hij niet echt...
De foto's van jullie kinderen bekijkt hij nog altijd graag..

Groetjes,

Pascale

10 februari, 2007  

Een reactie posten

<< Home

Counters
Free Counter