Ons verhaal

Voor vrienden, familie en alle mensen die meeleven in ons adoptieavontuur.

19.1.07

1 week Belgie

We zijn al weer een week in Belgiƫ, er zijn momenten waar ik de muur zou oplopen en er zijn ook heel veel leuke lieve momenten.
Beide kinderen hebben hun karaktertje, en dat moeten we beetje bij beetje ontdekken.
Abdisa is papa's vriend, hij kan soms even rechtspringen om dan D om de nek te vliegen, hij is ook de moeilijkste eter, voor elke maaltijd gaat een heel ritueel van pruillip, eten wegduwen, niet willen eten, mokken en uiteindelijk neemt hij toch zijn bord en eet hij dit flink leeg. Gisteren was het erger dan anders, geen balletjes in tomatensaus en aardappelpuree voor hem. OK hij wil niet eten, dan hoeft dat niet. Natuurlijk was hij een uur later aan het pruilen voor eten, we hebben toen duidelijk gemaakt dat eten gebeurd rond de tafel met heel het gezin. Een stevige huilbui tot gevolg maar vandaag ging het eten plots een stuk vlotter. Zo tast hij zijn grenzen wat af, en proberen wij deze grenzen vast te leggen.
Eyerus is dan weer mama's baby, ze doet niets liever dan rond mijn nek hangen, ze kan heel flodderig doen, maar heeft ook haar huilbuien, zoals vanmorgen toen ze geen 2de snoepje kreeg. Dit zorgde voor een uur lang histerisch huilen, maar daarna was het ook weer over en zat ze terug samen met haar broer te giechelen in de zetel. Eten is voor haar een minder groot probleem, ze wil alles proberen, en meestal krijgen we als komentaar "Nice"

Van alles zijn de huilbuien het ergst, ze sluiten zich dan volledig af, ze kijken recht door je heen en je weet niet waarom ze huilen, vaak is het gewoon omdat ze hun zin niet krijgen, maar er kan ook meer achter schuilen wat we niet weten
Beiden zijn altijd wel te motiveren om te eten als we maar een "Boertoeka" beloven (appelsien).

Gisteren zijn we het schooltje gaan bezoeken, Abdisa zat nog geen minuut in het klasje toen hij zich al achter de computer installeerde en deze volledig overnam. Als je zo iets ziet vraag je toch waar hij dit geleerd heeft ? Gingen zij al naar school voor Kids Care, hun engels is toch redelijk goed, en ze zijn maar een paar maanden in Kids Care geweest.
Het was dan ook een grote ontgoocheling voor hum toen we weg gingen uit het schooltje. Hij moet nog even geduld hebben, vanaf maandag 29 januari mag hij starten in het 2de kleuterklasje, halve dagen om te beginnen, eens zien wat dat gaat geven.
Ook Eyerus gaat dan naar school in het eerste kleuterklasje, ergens kijk ik uit naar de dag dat ze naar school gaan (kan ik eindelijk een beetje poetsen) maar aan de andere kant zie ik het toch niet graag gebeuren, die 2 prutsen zo naar de klas brengen en achter laten tussen een groep vreemde kinderen.

Ze voelen zich ondertussen al wel thuis hier in Eppegem, en je merkt aan hun gedrag dat ze ons een beetje aan het testen zijn, wat kunnen we doen, hoever kunnen we gaan, waar ligt onze grens.
Spelen lukt nog niet zo goed, na 15 minuutjes puzzelen of kleuren is de fun eraf en willen ze"Leila" (ander) .
Nederlands lukt langzaam, lekker, alsjeblieft, tellen tot 10, appelsien, banaan.... enkele woordjes die ze al opgevangen hebben.


2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hallo,

Jullie verhaal is heel herkenbaar ! Wij zijn nu 4 weken thuis met Henok en de huilbuien (en vooral driftbuien) zijn al iets verminderd... Gisteren hebben we weer zo'n scene gehad omdat hij de frietketel niet mocht aanraken (en het gaat meestal om de stomste dingen). Het was echt roepen, tieren en brullen, zich op de grond smijten en alles wat je je kan inbeelden !
We proberen het te negeren, maar dit is niet altijd even gemakkelijk !
Henok is na de kerstvakantie naar de 1ste kleuter getrokken en hij doet het heel goed ! Hij gaat heel graag (onmiddellijk een hele dag en blijven eten). Hij is heel sociaal en doet niets liever dan met de kindjes spelen ! Alleen kan hij zich ook niet lang bezig houden. Ik denk dat dit komt omdat ze in Kid's Care altijd wel vriendjes hadden om mee te ravotten !
We horen nog weinig amhaars, bijna alles gebeurt al in het nederlands (wel nog geen volledige zinnen, maar woordjes).
Ik zal de foto's eens tonen van de kinderen ! Hij zal wel weer blij zijn om ze nog eens te zien !

Veel succes !

Pascale

19 januari, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Hallo Christa, Dirk

Proficiat met jullie zoon en dochter! Ik heb jullie adoptieverhaal de afgelopen maanden gevolgd. Om nu, in jullie laatste verslag te lezen dat jullie in Eppegem wonen. Daniel en ik wonen in Elewijt/Eppegem (Steendreef) en zijn ook bezig met adoptie. We hebben het MO achter de rug en wachten nu in spanning op "het vonnis". We willen net als jullie een sibling uit Ethiopiƫ adopteren. Als het kan, zou ik graag wat nader met jullie gezinnetje kennismaken.

Groetjes

Michelle
(michelle.stas@navajo.be)

25 januari, 2007  

Een reactie posten

<< Home

Counters
Free Counter